top of page

Behandlingar

På Samina Dental Care utför vi de allra flesta professionella behandlingar som kan tänkas behövas. Detta innefattar traditionell tandvård, behandling av tandvårdsrädda i en lugn miljö, estetisk tandvård mm.

Behandlingar: Welcome

Airflow

Renare och vitare tänder

Med airflow avlägsnas ytliga beläggningar och missfärgningar snabbt och lätt från dina tänder. Behandlingen är smärtfri. Efteråt känns munnen fräsch och behaglig. Då tekniken bygger på att blåsa rent tänderna med luft är den betydligt mer skonsam än tandblekning eller andra liknande metoder.

Undersökning

Grunden till rätt tandvård

En Leg. tandhygienist kontrollerar tänder, tandkött, samt tar 2-4 röntgenbilder. Vid behov för fortsatt behandling läggs ett kostnadsförslag och terapiplan fram av. Vi avsätter ca 50-60 minuter för detta. Vi vill lära känna er och eran munhälsa för att erbjuda så god vård som möjligt.

Contact

Akuttandvård

På dina tider

Vid akuta besvär ring kliniken direkt på morgonen för att få en tid snarast. Vi brukar kunna erbjuda tider samma dag eller dagen efter. Bedömning av sjukdom görs och behandlas snarast.

Contact

Lagning

För att motverka problem

Lagning
Leg. tandläkare tar bort kariesskadad vävnad ur tanden och ersätter med fyllningsmaterial.

Contact

Rotfyllning

Behandla smärtan

När nerven i en tand är infekterad eller skadad kan man inte laga tanden direkt. den Leg. tandläkaren måste först återställa rotkanalerna genom att rensa ur all skadad vävnad och därefter rotfylla tanden.

Contact

Bedövning

Smärtfri behandling

Applicering med bedövningssalva och därefter bedövning med varsam injektionsteknik.

Contact

Borttagning av tand

Avlägsna problemet

Leg. tandläkare försöker i första hand att rädda en tand om det går. När en tand är så pass skadad eller sjuk så att den är bortom räddning, tas beslutet ihop med patienten att dra ut tanden. Vid mycket svåra fall kan man behöva operera ut tanden.

Contact

Fast protetik, kronor, broar

Behandling enligt dina behov

När tänder saknas eller är gravt skadade kan de behandlas med kron- eller broterapi. Man tar bort skadad och karierad tandvävnad och ersätter detta oftast med porslinständer. Även saknade tänder kan ersättas. Vid framställning av kronor och broar använder vi en digital scanner för att uppnå ett så fullkomligt avtryck som möjligt. Avtrycket skickas sedan till en tandtekniker som tillverkar kronan eller bron efter tand och bett.

Contact

Tandstensborttagning

För en god munhygien

Leg, Tandhygienisten avlägsnar beläggningar och missfärgningar som ej kan borstas bort. Tänderna blir renare, friskare och vitare.

Contact

Tandblekning

För det där vita leendet

Efter en fullständig undersökning  kan man besluta att bleka tänderna för att få vitare tänder.

Contact

Bettskena

Behandling av besvären

Mjuk eller hård bettskena används för att lindra besvär från gnissling, pressning eller hård bitning av tänder under nätterna.

Contact
Behandlingar: List
bottom of page